Ценни 7 съвета за използването и поставянето на вашия тапет!

8 април 2019
Ценни 7 съвета за използването и поставянето на вашия тапет!

СЪВЕТ №1

  • Подберете вашите цветове внимателно, съобразявайки това с тенденциите, с вашите мебели, настилка и таван, но най-вече, съобразете това с вашата личност и душевност. Изложете идеите си пред вашите близки и вземете всеобщо решение, така че промяната на вашия дом да носи настроение и усмивки за всички.

СЪВЕТ №2

  • Изчислете какъв размер тапет ще ви е необходим. За по-голяма сигурност планирайте малко повече, за да може да поправите някои дребни грешки. Изберете и структурата на вашия тапет - релефните тапети прощават дребните неравности и неточности. След което направете своята покупка - www.dotwall.eu 

СЪВЕТ №3

  • Основата за тапета трябва да е суха, чиста и равна. Работата, която ще инвестирате в отлепването на старите тапети и изравняването на неравностите с шпакловъчна маса, само ще подобри крайния резултат. Не забравяйте да се забавлявате!

СЪВЕТ №4

  • Разбъркайте лепилото съгласно инструкцията върху опаковката и го оставете да кисне. Поставете тапетните ленти с опаковата страна нагоре върху масата. след това намажете лепилото обилно и равномерно от средата към двата края. Спазвайте указанията на производителя.

СЪВЕТ №5

  • Преди поставянето на първата лента се препоръчва да ползвате отвес, нивелир или лазер. Това улеснява ориентирането и предотвратява общото наклоняване при неравни стени. Притискайте внимателно тапета и го изглаждайте с четка от средата навън. Следва челно съединяване на следващите ленти. 

СЪВЕТ №6

  • Бъдете прецизни при поставяне на тапета върху електрически контакти и ключове. Трябва да се облепят с тапет, след като се отстранят лицевите платки. Около тях трябва да се изреже на това място в тапета. След като изсъхне тапетът, използвайте макетно ножче, за да изрежете фино около отвора. По същия начин залепете тапет около всички отвори на отдушниците за комини. Не забравяйте да се забавлявате!

СЪВЕТ №7

  • Докато тапетите съхнат, течението и отоплението в стаята трябва да се отбягва. В противен случай напрежението в тапета, предизвикано от твърде бързото изсъхване, може да доведе до отлепване на краищата на тапета. Най-оптимална температура в стаята е 18°С.

Интериорното решение е много повече от приятна за окото обстановка. Изгледа на нашия дом има изключително влияние върху нашите чувства и мисли, както съзнателно, така и подсъзнателно. Изборът на цветове за нашия дом е от много голяма важност, защото визуалната ни среда влияе на нашите настроения, здраве и хармония. Важно е да знаете, че цветовете и тяхното възприятие е нещо субективно. Чувствата и емоциите, които те предизвикват са свързани с личен опит и преживявания, както с черти от вашата зодия и характер. Затова е важно сами да подберете конкретен цвят, вместо сляпо да следвате тенденции в дизайна!

прочети още