• Начало »
  • Новини »
  • Кой цвят подхожда на различните стаи и какво въздействие указва на подсъзнанието, спрямо вашия опит и зодия!

Кой цвят подхожда на различните стаи и какво въздействие указва на подсъзнанието, спрямо вашия опит и зодия!

2 май 2019
Кой цвят подхожда на различните стаи и какво въздействие указва на подсъзнанието, спрямо вашия опит и зодия!

ЧЕРВЕН ЦВЯТ - вдига енергийното ниво на стаята. Много подходящ за всекидневни помещения, защото приобщава хората и стимулира разговорите. Всички знаем, че червения цвят повишава кръвното налягане, поради тази причина не се препоръчва за избор на спални помещения, но въпреки това е допустим в комбинация с други цветове. Това е цветът на зодия Овен и Скорпион!

СИН ЦВЯТ - забавя дишането и намалява стойностите на кръвното налягане. Препоръчва се за спални и бани, защото има успокояващ и релаксиращ ефект. Често се свързва с усещане за небе, море, въздух и действа отпускащо на съзнанието. Често може да създаде неприятно хладно усещане, особено в стая, в която не попада достатъчно слънчева светлина. Това е цветът на зодия Телец!


ЖЪЛТ ЦВЯТ - задейства жизненост и допринася усещането за слънчева светлина. Обикновено се свързва с положително настроение. Добър избор за кухня, трапезария или баня! Подходящо е за малки пространства, входни помещения или коридори, защото е експанзивен и приветстващ цвят. Това е цветът на зодия Близнаци!


БЯЛ ЦВЯТ (сребрист) - въпреки липсата на цвят, бялото е свързано с въздух, чистота, отворено пространство и здраве. Чудесно за по-малки помещения, където може да се акцентира с различни декорации за стена, също така белия цвят дава усещането за пространство! Това е цветът на зодия Рак!


ОРАНЖЕВ ЦВЯТ (златист) - като комбинация от жълто и червено, оранжевото е гостоприемен и стимулиращ цвят, особено когато се касае за апетит, настроение и забава. Този цвят е подходящ за кухня или трапезария. Използването на този цвят е идеално за увеличаване на енергията в студени и тъмни стаи. Оранжевото осигурява комфорт, топлина, сигурност, страст и чувственост. Това е цветът на зодия Лъв!


КАФЯВ ЦВЯТ (земни цветове) - една кафява стая може да бъде уютна, закътана и сигурна. В зависимост от нюанса, кафявото се асоциира с земните цветове, кафето, шоколада и има приземяващ, подкрепящ и сериозен ефект. Може да предизвика чувство за принадлежност, надеждност и интимност. Въпреки това трябва да внимавате с нюансите, защото този цвят може да направи стаята тъмна и мрачна. Това е цветът на зодия Дева и Козирог! 


ЗЕЛЕН ЦВЯТ (меките цветове) - този цвят обичайно се асоциира с баланса и природата. Той създава по-тихи и възстановителни емоции. Зелените тонове предизвикват комфорт и спокойствие. Те въздействат освежаващо и отпускащо. Меките варианти на синьото също носят спокойствие и имат охлаждащ ефект. Идеален избор за спални, стаи за отдих и релакс. Това е цветът на зодия Везни!


ПУРПУРЕН ЦВЯТ - в тъмните си тоналности този цвят е богат, драматичен сложен, свързва се с лукса, благородството и творческите способности. В по-светлите като люляково и лавандула, притежава същите успокояващи свойства като синьото, но без да носи риска от усещането за хлад. Това е цветът на зодия Скорпион!


ЛИЛАВ ЦВЯТ - символизира духовността и богатството. Лилавото в богати нюанси може да има драматичен ефект. Използвайки лилаво като основен цвят в стаята може да я направи да изглежда луксозна, но трябва да сте внимателни - грешния нюанс може да постигне точно обратното. Лилавото повишава чувството на осъзнатост, провокира мисълта и стимулира творчеството. Изключително подходящ за всекидневна или кабинет. Това е цветът на зодия Стрелец! 


КАФЯВ ЦВЯТ (тъмно кафяво) - Кафявият цвят е земен цвят и той е широко представен в природата: дърветата, камъните, почвата. Кафявият цвят символизира практичност и стабилност. Макар че този цвят се среща в природата по всяко време на годината, преди всичко се асоциира с есента. Този цвят е подходящ да присъства във всяка една стая, като е добре комбиниран. Често е избор за мебели, подови настилки, врати и други. Това е цветът на зодия Козирог и Дева! 


НЕБЕСЕН ЦВЯТ - (синьозелено-морско) - Най-успокояващият цвят според психолозите е зеленият, комбинира веселото настроение на жълтото и релаксиращия ефект на синьото. Зеленият (ненаситен) цвят е подходящ за всяко помещение, без ограничения, стига да подберете в светли нюанси. Освен, че е успокояващ, има свойството да сваля нивото на стреса и да създава чувство на удовлетвореност. Това е цветът на зодия Водолей! 


ВИОЛЕТОВ ЦВЯТ - виолетовият цвят придава лекота и снижава емоционалното напрежение. Този цвят е символ на промяна, стремеж към ново и различно. Подходящ е когато искаме да обновим и разнообразим дома си. Виолетовият цвят е подходящ да бъде комбиниран с други цветове, използва се за хол, спални и детски стаи. Това е цветът на зодия Риби!

Ние от екипа на Dotwall ви предлагаме няколко ценни съвета за използването и поставянето на тапет като част от вашия интериор. Лепенето на тапети е по-лесно отколкото си мислите, дори може да се превърне в приятно следобедно изживяване със семейството. Няма нищо по-хубаво от това да бъдете с любимите си хора и да прекарвате времето си заедно. Тогава изборът на тапет и приготовленията по облепването му стават интересен и забавен момент. Помислете колко все по-рядко отделяме време и положителна енергия за такива моменти. Забързани в "интерактивния свят", ние пропускаме важните и истински събития в нашия живот! Нека ви дадем ценни 7 съвета, които могат да направят поставянето на тапет, забавно, интересно и незабравимо изживяване!

прочети още